top of page

Het eten van eiwitten is niet altijd even gemakkelijk. Daarom vindt u hier de meest gestelde vragen omtrent het eten van voldoende eiwit.

Veelgestelde vragen

shutterstock_1348756103.jpg

Antwoord

Vraag

Waar zitten eiwitten in?

Waar zitten

eiwitten in?

Eiwitten zitten in verschillende voedingsmiddelen. Ze komen voor in dierlijke producten als vlees en zuivelproducten, en in plantaardige producten als brood, graanproducten, peulvruchten, noten en paddenstoelen.  

 

Ja, in eieren zitten eiwitten

Hebben eiwitten iets met eieren te maken?

Ja, in eieren zitten eiwitten. Deze eiwitten horen bij de dierlijke eiwitten.

Eiwit en beweging is beter

Is het beter om eiwit te eten in combinatie met bewegen? 

Ja, eiwitten zorgen voor het behouden van spieren en de vertraging van de afname van spiermassa. Beweging en krachttraining zorgt voor het verbeteren van de spierkracht en spiermassa. Hierdoor is een combinatie van beide nog effectiever voor het langer fit blijven.  

 

De benodigde hoeveelheid eiwit verschilt per persoon 

Hoeveel eiwit moet ik eten? 

De eiwitbehoefte bij 65-plussers ligt op 1,0 gram/kilogram. Vanuit onderzoeken wordt geadviseerd om 1,2 gram tot 1,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht binnen te krijgen. Indien u dus 65 kilo gram weegt, heeft u dus (65 x 1,2) 78 gram eiwit nodig op een dag.  

Bekijk uw voedingspatroon

Wat kan ik zelf doen om meer eiwit te eten?

U kunt uw dagelijkse eetpatroon veranderen of aanvullen met eiwitrijke producten zoals een glas melk of een stuk vlees. Voor meer tips kunt u onze Eiwitwijs receptenbundel aanvragen waarin verschillende recepten in staan, die het voor u makkelijk maken om eiwitrijke voeding binnen te krijgen.  

Staat uw vraag er niet tussen?

Stuur uw vraag naar:

bottom of page